I halvandet år har jeg siddet med ved bestyrelsesbordet i selskabet Smag & Slægt, der står bag de tre Aarhus-baserede restauranter; Restaurant Martino, Den Lille Kro og den helt nye Restaurant Anker. Gennem en årrække har familien Schultz, med Martin Schultz, Jette Schultz og Henrik Schultz i spidsen, formået at bygge Smag og Slægt op, med svigerdatteren Anja Schultz ved marketing-roret. Familien driver de tre restauranter efter meget individuelle koncepter og nu med fælles stabsfunktioner. En virksomhed, hvor alle medarbejdere er ”en del af samme familie” og har en stor kærlighed til smagfuld mad og en glæde ved faget.
Det hele startede i 2006 med Restaurant Martino, der ligger flot på Marselisborg Lystbådehavn med den smukke udsigt ud over Aarhus bugten. I 2016 overtog familien Den Lille Kro, der har placering i hjertet af Aarhus og med stort fokus på gode råvarer, serveret i hyggelige og nostalgiske rammer.

Seneste skud på stammen er Restaurant Anker, som familien Schultz åbnede dette forår på træskibshavnen i Aarhus. Anker er en klassisk fiskerestaurant, der dog også gør sig i de franske klassikere. Det seneste år har jeg været medspiller i hele den spændende proces omkring Anker fra idé til projekt og til færdig restaurant. Altså drøftet lejemål, indretning (tro mig det kan være svært at vælge!), employer branding, visuel identitet, menukort og tusindvis af andre vigtige ting, som en sådan proces byder på. Anker serverer sine franskinspirerede retter til yderst rimelige priser i en 500 kvadratmeter stor, maritim restaurant med panoramavinduer fra gulv til luft, hvor udsigten ud over Aarhus Ø kan nydes. Både inde og ikke mindst ude på den store terrasse med plads til 150 gæster.
Anker har haft stor succes lige fra starten. Både som a la carte restaurant, til selskaber og netværksmøder.
At arbejde med familieejede virksomheder giver bestyrelsesopgaven mange nye og spændende dimensioner, som jeg glæder mig over at arbejde og engagere mig i.
Læs mere om Smag & Slægt og find dem www.meresmag.dk